To Top
Συνέντευξη Τύπου εν όψει της Πρεμιέρας του έργου "Ο τελευταίος Δράκος του Καλεντρίν"

Συνέντευξη Τύπου εν όψει της Πρεμιέρας του έργου "Ο τελευταίος Δράκος του Καλεντρίν"

Εκτύπωση E-mail
Έκθεση εικόνων
Συνέντευξη Τύπου εν όψει της Πρεμιέρας του έργου "Ο τελευταίος Δράκος του Καλεντρίν" παρέθεσαν την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών Σάββας Ρίζος και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Γιώργος Ανδρέου, παρουσία του ποιητή, στιχουργού και συγγραφέα του έργου Παρασκευά Καρασούλου, του σκηνοθέτη Σταύρου Ράγια, του σκηνογράφου -ενδυματολόγου Ανδρέα Γεωργιάδη, των καλλιτεχνικών συντελεστών και των ηθοποιών του θιάσου.
Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ επιλέγει φέτος
να παρουσιάσει σε συνεργασία με την ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟ το έργο:
«Ο τελευταίος δράκος του Καλεντρίν»
του Παρασκευά Καρασούλου.
ΠΡΕΜΙΕΡΑ : ΣΑΒΒΑΤΟ 18 & ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023 |ΩΡΑ: 19:30
ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ: 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 |ΩΡΑ: 19:30
ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
Με χαρά σας καλωσορίζουμε στη σκηνή «ΙΟΥΛΙΑ ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ» του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια», προκειμένου να σας ενημερώσουμε για την φετινή παιδική σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ
ΣΕΡΡΩΝ.
Μετά από μακρόχρονη διαδρομή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. στο παιδικό θέατρο και πιστοί στο ραντεβού μας με τους μικρούς μας φίλους, επιλέξαμε φέτος να παρουσιάσουμε, σε συνεργασία με την
«ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟ», το έργο «Ο τελευταίος δράκος του Καλεντρίν» του Παρασκευά Καρασούλου, καταξιωμένου ποιητή, δοκιμιογράφου και συγγραφέα λογοτεχνικών βιβλίων που
απευθύνονται τόσο σε παιδιά, όσο και σε ενήλικες.
Επιλέξαμε το συγκεκριμένο και ιδιαίτερα πρωτότυπο έργο, που παρουσιάζεται για πρώτη
φορά σε θεατρική σκηνή, επειδή πιστεύουμε ότι οι μικροί μας φίλοι όχι μόνο θα
διασκεδάσουν, θα γελάσουν, αλλά και θα συγκινηθούν και θα προβληματιστούν στα θέματα της αγάπης και του σεβασμού προς τους άλλους, εφόσον το έργο αφορά σε διαχρονικές και
σταθερές αξίες.
Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Νοέμβριου, ενώ θα δοθούν άλλες δύο
παραστάσεις ανοιχτές για το κοινό, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, και την Παρασκευή 22 Δεκέμβριου, στις 19.30.
Οι οργανωμένες μαθητικές παραστάσεις θα πραγματοποιούνται καθημερινά, πρωινές ώρες,
από 20 Νοεμβρίου έως 20 Δεκεμβρίου. Οι
ενδιαφερόμενοι υπεύθυνοι των σχολείων μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα της
Γραμματείας του Θεάτρου.
Πρόκειται για μια παράσταση φτιαγμένη με πολύ μεράκι, αγάπη και σεβασμό προς τα παιδιά
και θα ήθελα να ευχαριστήσω για αυτό, τόσο τους καλλιτεχνικούς συντελεστές όσο και το
τεχνικό και διοικητικό προσωπικό του θεάτρου, που για ακόμη μια φορά εργάστηκαν όλοι μαζί
με ζήλο και αφοσίωση προκειμένου να προσφέρουμε στους θεατές μας ένα ποιοτικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή Γιώργο Ανδρέου για την άψογη συνεργασία και το Δ.Σ του θεάτρου για την αμέριστη στήριξη του στο έργο μας.
Καλώ λοιπόν όλους τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας να έρθουν να απολαύσουν μια εξαιρετική παράσταση που ετοιμάσαμε γι’ αυτούς.
Ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών Σάββας Ρίζος
"Ο τελευταίος Δράκος του Καλεντρίν"
ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ: 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΑΣΤΕΡΙΑ»
Για πληροφορίες και κλείσιμο οργανωμένων μαθητικών παραστάσεων μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά στα τηλέφωνα : 23210 54268 – 23210 54585 (εργάσιμες μέρες και ώρες 9:30 π.μ. έως 15:00)
Μαθητικό εισιτήριο : 6,00 €
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Από Δευτέρα 13 Νοεμβρίου καθημερινά
στο Δημοτικό θέατρο "Αστέρια"
Ώρες: 10:00 π.μ. έως 13:30
Τιμές εισιτηρίων : παιδικό 6,00€
Γενική είσοδος ενηλίκων : 8,00€
Τηλέφωνο κρατήσεων : 23210 54755 - 2321054585 (ώρες ταμείου)
Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ
«Ο τελευταίος δράκος του Καλεντρίν» είναι μια διασκεδαστική αλλά και με σημαντικούς κοινωνικούς και πολιτιστικούς προβληματισμούς παράσταση που δίνει στα παιδιά που θα την παρακολουθήσουν την δυνατότητα να γελάσουν, να συγκινηθούν και να σκεφτούν.
Το έργο είναι πρωτότυπο και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή.
Το έχει γράψει ο Παρασκευάς Καρασούλος, μέλος της ΜΙΚΡΗΣ ΑΡΚΤΟΥ, επιφανής ποιητής, στιχουργός του τραγουδιού με πάρα πολλά πασίγνωστα και αγαπημένα από το ελληνικό ακροατήριο τραγούδια, δοκιμιογράφος και συγγραφέας λογοτεχνικών βιβλίων τόσο του παιδικού όσο και του «ενήλικου» ακροατηρίου.
Συντελεστές :
Συγγραφέας: Παρασκευάς Καρασούλος
Σκηνοθεσία: Σταύρος Ράγιας
Σκηνογράφος-Ενδυματολόγος: Ανδρέας Γεωργιάδης
Βοηθός Σκηνογράφου: Βάσω Κουνούπη
Μουσική: Γιώργος Ανδρέου
Κινησιολογία : Αστέρης Πολυχρονίδης
Φωτισμοί : Νίκος Παπαδόπουλος
Ηχοληψία : Γιώργος Δασκαλάκης
Ηθοποιοί:
Γιώργος Καρύδας
Δημήτρης Κουστολίδης
Χριστίνα Αναγνώστου
Χρήστος Γκρόζος
Χριστίνα Σωτηριάδου
Χρήστος Ματσιαρόκος
Χρήστος Ατματζίδης
Σημείωμα για την παράσταση
Και ποιος δεν έχει ακούσει την ιστορία του Δράκου του Καλεντρίν…
Την συγκινητική ιστορία του φυλακισμένου δράκου, που για χρόνια λειτουργούσε παρά τη θέλησή του, ως η τουριστική ατραξιόν της περιοχής μας…
Ο κύριος Ακριβός Μπιζ, ιδιοκτήτης και δεσμώτης του, τον χρησιμοποιούσε βάναυσα -αφού τον κρατούσε υπνωτισμένο και αλυσοδεμένο στην φυλακή του, για να ικανοποιεί την περιέργεια και την ανοησία των τουριστών που επισκέπτονταν το Καλεντρίν και να τους διασκεδάζει, επιδεικνύοντάς το «κοιμισμένο τέρας» ως την ύψιστη αρχαία υποταγμένη δύναμη που μπορούσε να πλησιάσει έστω και για λίγο ο καθένας … Με το αζημίωτο φυσικά. Δηλαδή με πανάκριβο εισιτήριο και του κόσμου τους Χορηγούς, που του γέμιζαν τις τσέπες και τους προσωπικούς τραπεζικούς του λογαριασμούς. Όχι μόνο φυσικά τους δικούς του λογαριασμούς. Γιατί από την εκμετάλλευση του μυθικού ζώου επωφελούνταν όλο το χωριό, που πουλούσε ως ενθύμια στους τουρίστες και στους Χορηγούς ότι μπορούσε να σκαρφιστεί το μυαλό του ανθρώπου. Από μαγικά δρακοφτερά μέχρι ιαματικά δρακοκόκκαλα.
Φέτος που το χωριό γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του, ο κύριος Ακριβός Μπιζ έχει ετοιμάσει ένα φαντασμαγορικό θέαμα με σύνθημα: «Στην γιορτή για τα 100 χρόνια του Καλεντρίν, μέχρι κι ο κοιμισμένος Δράκος του, θα ξυπνήσει… Ετοιμαστείτε για το πιο φανταστικό κι ανεπανάληπτο θέαμα!»
Μόνο που την παραμονή της γιορτής κι ενώ οι τουρίστες έχουν κατακλύσει το βουνό και την πόρτα της σπηλιάς του Δράκου για να παρακολουθήσουν το θέαμα της αφύπνισης του τέρατος … ο Δράκος εξαφανίζεται.
Τις υποψίες για την εξαφάνιση, ο κύριος Ακριβός Μπιζ αποδίδει στην νεαρή δημοσιογράφο Ελπίδα και την παρέα της (τον φωτογράφο Πύρρο και τον προγραμματιστή και αγαπημένο της Ζαννή) τους οποίους και θεωρεί υπεύθυνους για την απαγωγή και ελευθέρωση του Δράκου. Ανήκουν άλλωστε και οι τρεις στους ελάχιστους αντιρρησίες που επιμένουν χρόνια τώρα να απαιτούν την απελευθέρωση του Δράκου και να καταγγέλλουν τις δρακομπίζνες. Είναι μέλη του ομίλου «Φίλοι του Δράκου» που όμως είναι στην παρανομία στο χωριό.
Θα τα καταφέρουν οι νεαροί φίλοι του Δράκου να τον κρατήσουν ελεύθερο; Ή θα επιτύχει ο κύριος Μπιζ να επιβάλλει τους εκβιασμούς του και να επιστρέψει ο Δράκος στη φυλακή του; Θα μάθει το χωριό και οι κάτοικοί του να σέβονται τους μύθους, τις αξίες, θα αποδεχθεί η μικρή μας κοινωνία πως δεν μπορεί όλα να γίνονται εμπόριο και πως κάθε πλάσμα έχει την αξία του και τον προορισμό του σ’ αυτή τη ζωή; Και τέλος η αγάπη του Ζαννή και της Ελπίδας θα κατορθώσει να νικήσει τα εμπόδια και να δώσει δύναμη και φτερά στο Δράκο για να επιστρέψει στη χώρα του;
Ένα θεατρικό έργο γεμάτο δράση, συμβολισμούς και αναφορές στη διαχρονική σημασία των αξιών και του σεβασμού που οφείλουμε εμείς οι άνθρωποι να αποδίδουμε στα αισθήματα και στη καλή γειτονία μας με όλα τα πλάσματα που διαμορφώνουν τη φύση και το σύμπαν μας.
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών έχει μακρά και πολύ αξιόλογη διαδρομή στον χώρο του παιδικού θεάτρου. Οι παραστάσεις παιδικών έργων εδώ και πολλά χρόνια, έχουν διαμορφώσει ένα πιστό ακροατήριο θεατών παιδικής ηλικίας που ψυχαγωγούνται, επιμορφώνονται και παίρνουν τα πρώτα «μαθήματα» ως προς την εξαιρετικά σημαντική για τον πολιτισμό τέχνη του θεάτρου.
Η ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ είναι μία από τις εγκυρότερες δημιουργικές ομάδες της Ελλάδας με αντικείμενα την έκδοση μουσικής, βιβλίων λογοτεχνίας και τεκμηρίωσης, διοργάνωσης πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δράσεων, εικαστικής επιμέλειας ζωγραφικών εκθέσεων αλλά και πινακοθηκών και φυσικά παιδικού θεάτρου. Τα τελευταία χρόνια, η ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ έχει παρουσιάσει εξαιρετικές παραστάσεις παιδικού θεάτρου.

Copyright © 2020 | Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Σερρών - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος