To Top

«ΠΙΚΡΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ» ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΕΑΣ ΖΙΧΝΗΣ

Εκτύπωση Email

ΜΗΝΑΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 12  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΕΑΣ ΖΙΧΝΗΣ

«ΠΙΚΡΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ»
Παρουσίαση των έργων:  «Ο ξεπεσμένος Δερβίσης», «Απόλαυσις στην Γειτονιά» και «Έρωτας στα Χιόνια» του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ

Σε σκηνοθεσία του υπεύθυνου της ομάδας ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΑΣΤΕΡΙΑ»|ΩΡΑ:20:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Με απόλυτο σεβασμό στο έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, η θεατρική ομάδα του Δήμου  Ν. Ζίχνης,  τόλμησε  να επιστρατεύσει την όποια υποκριτική της δυνατότητα και  να παρουσιάσει στην σκηνή, τους απλούς και καθημερινούς ήρωες των διηγημάτων του. Ήρωες μιας Ελλάδας που αν και ζούσαν έναν αιώνα πριν, είναι  τόσο σημερινοί και επίκαιροι όπως και εμείς οι ίδιοι.   
Μέσα από το "χιούμορ", τη νοσταλγία,  την θλίψη και τον πόνο,  ο ιδιαίτερος  λόγος του Παπαδιαμάντη  γίνεται θέατρο και "φωτίζει"  περιστατικά της καθημερινής του ζωής, αφήνοντας  σε όλους μας την αίσθηση  ενός "πικρού χαμόγελου".

Τα δραματοποιημένα διηγήματα που θα παρουσιάσει η ομάδα είναι:

 "Ο Ξεπεσμένος Δερβίσης"  που δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο του 1896. Το διήγημα αυτό αποτελεί ένα κάλεσμα για την αποδοχής της ετερότητας και του αλληλοσεβασμού, χωρίς φανατισμό και μισαλλοδοξία, σε όποια πίστη και θρησκεία και αν ανήκουμε.
☆ Ερμηνεία,  σκηνοθεσία:
Παντελής Παπαδόπουλος

Το "Απόλαυσις στη γειτονιά" το οποίο πρωτοδημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Το Άστυ»  τον Αύγουστο του 1900.
Σάτιρα και δράμα μαζί, μοναδικό στο είδος του, γιατί του λείπει η αφήγηση, ενώ όλη η ιστορία εξελίσσεται μέσα από το διάλογο-κουτσομπολιό των γυναικών μιας γειτονιάς της Αθήνας, για ένα νεαρό άνδρα που αυτοκτόνησε από έρωτα.
☆Συντελεστές: Ελένη Πατσιατζή
Νατάσα Τσανακτσή, Δήμητρα Αλεξοπούλου, Κατερίνα Πασχαλίδου, Αθηνά Γραμμενίδου, Ευαγγελία Τόλα, Στέλλα Δαυϊδ-Αργυριάδου
☆Σκηνοθεσία:
Παντελής Παπαδόπουλος
☆Βοηθός σκηνοθέτη:
Αθηνά Γραμμενίδου

 Και το «Έρωτας στα χιόνια». Ένας έρωτας χωρίς ανταπόκριση ως επιστέγασμα μιας κατεστραμμένης και πολυτάραχης ζωής ενός πρώην ναυτικού…
☆ Ερμηνεία, σκηνοθεσία:
Παντελής Παπαδόπουλος

Η θεατρική ομάδα ευχαριστεί ιδιαίτερα τον τραγουδοποιό (Βασίλη Φλώρο) Vassilis Floros για την εμπνευσμένη μουσική επένδυση της παράστασης.

 

Βιογραφικό ομάδας

Το 2000 με την ουσιαστική στήριξη του δήμου αλλά και των δημοτών, ξεκίνησε το «ταξίδι» της θεατρικής ομάδας  του δήμου Ν. Ζίχνης παρουσιάζοντας όλα αυτά τα χρόνια ένα ρεπερτόριο  έργων από όλα τα είδη θεάτρου, όπως:
 «Κατά φαντασία ασθενής», «Το φάντασμα του κυρίου Ραμόν Νοβάρου», «Ένας ιππότης για τη Βασούλα», «Ο Πλούτος». «Η τελετή», «Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται», «Τα ρούχα του Βασιλιά», «Εκκλησιάζουσες», «Ο καταραμένος Δράκος», «Τα παντρολογήματα», «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός», «Το σώσε», «Το χρυσό κλειδί», «Συμπέθεροι από τα Τίρανα », «Μπαμπάδες με ρούμι », «Δείπνο ηλιθίων», «Μπουχάρα, Το ρολόι, Συζήτηση περί ματαιότητας-Μουρσελά», «Πικρό χαμόγελο-Παπαδιαμάντης».
 Οι πρόβες της ομάδας έχουν τη μορφή ανοιχτών μαθημάτων θεάτρου, προσφέροντας τη δυνατότητα συμμετοχής σε συνδημότες μας που  δεν τολμούν να ανέβουν στην σκηνή αλλά επιθυμούν να μάθουν λίγα πράγματα για το θέατρο.

 

Τρέχουσες παραστάσεις Παίζει αυτό το διάστημα

Copyright © 2020 | Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Σερρών - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος