To Top

Παραμυθένια Χριστούγεννα για παιδιά

Εκτύπωση Email

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών ενόψει των εορτών
των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς προγραμμάτισε μια σειρά παραστάσεων για τους μικρούς του φίλους

με τίτλο «Παραμυθένια Χριστούγεννα για παιδιά»

 

 

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021 / Ώρα 19:00
«Οι Παραμυθολαλίτσες παρουσιάζουν Χριστουγεννιάτικα παραμύθια με Καλικάντζαρους!» Μια ομάδα Καλικαντζάρων ψάχνει απεγνωσμένα χρυσαφικά, ενώ ένας Μυλωνάς τελειώνει τη νόστιμη σούπα του και νομίζει πως θα την φάει ανενόχλητος… Λίγο πιο πέρα μια μητριά ονειρεύεται μεγαλεία, ενώ η όμορφη Μαριώ ακούει καντάδα από… ένα ολόκληρο κοτέτσι!! Πώς ξεκίνησαν όλα αυτά; Και πότε σταματάνε; Η απάντηση στην εορταστική μας παράσταση! Δύο παραμύθια από την ελληνική παράδοση για τους άτακτους ταραχοποιούς!
Το πάθημα του Μυλωνά και η Μαριώ και οι Καλικάντζαροι μέσα από την ξεχωριστή αφήγηση της Ομάδας Παραμυθολαλίτσες!
Διάρκεια παράστασης: 60’

 

Μικρό βιογραφικό
Οι Παραμυθολαλίτσες είναι μια ομάδα μουσικών και μη, που αγαπά τα παιδιά και τα παραμύθια! Η  Λένα Δέλλιου αφηγείται με τον δικό της τρόπο παραμύθια από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο. Η μουσική και τα τραγούδια που συνοδεύουν τα παραμύθια και τις παραστάσεις είναι γραμμένα από την Κατερίνα Κάργιου και τον Λευτέρη Πασσιά αποκλειστικά για το κάθε ένα από αυτά! Η ομάδα έχει ένα πλούσιο βιογραφικό παρουσιάσεων σε φεστιβάλ, θέατρα και χώρους πολιτισμού στις Σέρρες και τη Θεσσαλονίκη!

 


Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021 / Ώρα 18:00

«Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη»  από το  Σκιοθέατρο του Αγάπιου Αγαπίου
Ο αστείος και πάντα πεινασμένος Καραγκιόζης, σκέφτεται τρόπους για να περάσει καλά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Οργανώνει με τη βοήθεια του φίλου του Χατζηαβάτη ένα ρεβεγιόν στην παράγκα! Καλεί όλο τον θίασο σκιών και αρχίζει η περιπέτεια τους. Το έργο διανθίζεται με παραδοσιακά τραγούδια και κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Η παράσταση εντάσσεται στο  πλαίσιο συνεργασίας του Πανελλήνιου Σωματείου Θεάτρου Σκιών με το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού «Ο Καραγκιόζης στην Ελλάδα».
Διάρκεια παράστασης: 60’

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021 / Ώρα 12:00
«Γκριντς, ο κατεργάρης της Πρωτοχρονιάς!» Όλοι χαίρονται τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στην πόλη των Χου! Περιμένουν τις γιορτές πώς και πώς! Όλοι; Ε, όχι και όλοι όμως! Ο γκρινιάρης και κατεργάρης Γκριντς ζει μόνος του στη σπηλιά του έξω από την πόλη! Απεχθάνεται τους Χου! Ειδικά τις γιορτές δεν τους αντέχει! Ειδικά τις γιορτές! Θα ήθελε να μην υπάρχουν πια! Η απίθανη ιστορία του Dr Seuss μέσα από τη ματιά της Ομάδας Παραμυθολαλίτσες!
Διάρκεια παράστασης: 60’


Οι παραστάσεις θα δοθούν  στην Κεντρική Σκηνή
του Δημοτικού  Θεάτρου «Αστέρια»

Είσοδος για το κοινό Ελεύθερη


Η είσοδος για το κοινό θα πραγματοποιείται κατά προτεραιότητα, με κάρτα ελεύθερης
εισόδου, η οποία διατίθεται καθημερινά στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια» 10.00 π.μ. με 2.00 μ.μ και 60΄ πριν την έναρξη της παράστασης, και με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης συνδυαστικά με αστυνομική ταυτότητα ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.
Οι ανήλικοι θεατές 4 έως 17 ετών δύναται να προσκομίζουν εναλλακτικά κατά την είσοδό τους, εργαστηριακό τεστ με την μέθοδο PCR ισχύς 72ωρών, ή rapid test ισχύς 48ωρών ή self test τελευταίου 24ώρου το οποίο και θα βεβαιώνεται είτε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr ,είτε στην ειδική πλατφόρμα edupass.gov.gr της υπό στοιχεία 124068/ΓΔ/4/1.10.2021 κοινής απόφασης των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας και Επικρατείας ( Β΄ 4558) είτε μέσω της ηλεκτρονικής σχολικής κάρτας για COVID-19.

2021-2022

Copyright © 2020 | Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Σερρών - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος